High Tea Heemstede

Lekker kletsen met hapjes en theetjes!

high tea heemstede

Luxe
High tea
Heemstede

Genieten van een eigentijdse high tea Heemstede. Samen met vrienden, familie, collega’s of tijdens een informele zakelijke afspraak. Aangepast aan het seizoen serveren we in 3-gangen; luxe belegde sandwiches, quiche, huisgemaakte scones met lemon curd en clotted cream, en tenslotte serveren wij allerlei heerlijke zoete en hartige lekkernijen.

Het zal u aan weinig ontbreken tijdens de high tea Heemstede. Bij ontvangst serveren wij een verfrissend glas Prosecco. En gedurende uw bezoek zorgen wij dat de theepot gevuld blijft, en de thee voldoende aanwezig is. Reserveren kunt u bij de gastvrouw/-heer, per mail of telefonisch.

€ 35,-  per persoon.

Heeft u zich weleens afgevraagd wat de oorsprong van high tea is? Wij wel!

Voordat de Groot-Brittannië geïntroduceerd werd aan thee, hadden de Britten twee hoofdmaaltijden, ontbijt en diner. Midden de achttiende eeuw was het diner voor de midden en hogere klasse verplaats naar een avond maaltijd die op een laat uur werd geserveerd. Waarop het avondeten was een lange, enorme maaltijd werd.

De maker van teatime is Anna, de hertogin van Bedford (1788-1861). Omdat de middag langer was geworden, had de hertogin een ”zinkend gevoel” in de namiddag. De hertogin begon haar bedienden een pot thee en brood naar binnen  te laten sluipen. Hierbij nam ze het Europees thee service formaat aan en nodigde haar vrienden uit voor een vijf uur durende middag maaltijd. Dit vond bovendien plaats in haar kamers in Belvoir Castle. Het menu bestond ten eerste uit cakes en daarnaast ook boterhammen met boter en beleg, diverse snoepjes en uiteraard thee. Maar Al snel werd dit gebruik overgenomen door de bevolking.

Gedurende de tweede helft van de Victoriaanse periode, beter bekend als de industriële revolutie, zouden werkende gezinnen moe en uitgeput naar huis terugkeren. Dankzij deze gemoedstoestand zou de tafel gezet zijn met allerlei soorten vlees, brood, boter, augurken, kaas en natuurlijk thee. Dit om aan te sterken. Omdat het bij een hoge eettafel in plaats van de lage theetafels werd gegeten, werd het dus High Tea genoemd.